LinkedinBloggerAccés IntranetAcacer


ACACER et manté informat


Informació sobre el Nou model de concertació territorial del SOC

Informació sobre el Nou model de concertació territorial del SOC


25 Juny 2019

Gran èxit d'afluència a la nostra Sessió Informativa celebrada a la seu de Foment del Treball, on va participar com a ponent la Sra. Mercè Garau, directora del Servei d’Ocupació de Catalunya que ens va explicar el nou funcionament del SOC a través de les estratègies territorials.

 

Tot i que encara poden produir-se canvis en aquest model de funcionament, a continuació detallem algunes de les informacions més rellevants que va comentar sobre el tema:  

 

•       Aquest nou model requereix una concertació territorial que serà consensuada amb les administracions locals, les organitzacions sindicals i empresarials més representatives, i les entitats arrelades en el territori.

 

•       La finalitat és adequar l'oferta dels serveis i programes ocupacionals a les necessitats del territori amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat i la inserció laboral de les persones, a més de respondre a les noves necessitats que demana el mercat laboral i les necessitats locals concretes dels territoris.

 

•       El model està ara mateix en fase de tramitació del Decret, que podria publicar-se en uns sis mesos. La seva implementació serà progressiva i podria iniciar-se en el 2020.

 

•       Es vol passar del model actual en què les Polítiques Actives d’Ocupació estan basades en subvencions al nou model de concertació territorial basat en contractes programes que han d’afavorir el desenvolupament local dels territoris.

 

•       La implementació d’aquest model serà progressiva i coexistirà amb el model actual de programes que s’ofereixen des del SOC. En els territoris on hi hagi les condicions requerides per poder configurar una Estratègia territorial s’implementarà la gestió mitjançant contracte programa.

 

•       Les estratègies seran plurianuals amb una durada màxima de 4 anys, per facilitar l’estabilitat dels serveis als territoris.

 

•       En aquest nou model figuraran indicadors per avaluar l’eficàcia de les polítiques i fer el seguiment dels contractes programa.

 

•       Hi ha el compromís per part del SOC de comptar amb totes les entitats arrelades en el territori.

 

 

Des d’ACACER recomanem a les Agències de Col·locació que segueixin donades d’alta, complint amb els requisits, per demostrar un històric de col·laboració i experiència. Les agències de col·locació figuren en la cartera de serveis del Servei d’Ocupació de Catalunya com a proveïdors i a més estan arrelades al seu territori, han de ser als pactes territorials.

 

< Tornar


Av. Fabregada 93, 1º 3ª, Esc. D. 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona · 93.337.04.50 · E-MAIL · NOTA LEGAL · MAPA WEB · DISEÑO WEB TERRASSA