LinkedinBloggerAccés IntranetAcacer


ACACER et manté informat


L’Assemblea d’ACACER ratifica a Juan Carlos Barrio com a nou president de l’entitat

L’Assemblea d’ACACER ratifica a Juan Carlos Barrio com a nou president de l’entitat


08 Maig 2019

L’Associació Catalana d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació (ACACER), ha celebrat la seva Assemblea General Anual en què s’ha aprovat una remodelació de la Junta Directiva i s’ha ratificat el càrrec del nou president, Juan Carlos Barrio, que va assumir la presidència per decisió de la Junta Directiva el passat 13 de febrer.

 

El nou president planteja, en aquesta nova etapa, “construir un marc de col·laboració públic-privat que sigui eficient i on totes les parts estiguin còmodes”.

 

A l’Assemblea, a la qual han assistit els socis de l’entitat, també s’ha presentat i aprovat la memòria d’activitats de 2018, així com els comptes del 2018, el pressupost per l’any 2019.

 

A la finalització de l’Assemblea, l’entitat ha celebrat un acte que ha comptat amb l’assistència de més de 50 representants d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació de tot l’àmbit català. 

 

El president d’ACACER, Juan Carlos Barrio, ha donat la benvinguda a l’acte, on ha participat en Fabian Mohedano, president del Consell Català de Formació Professional i que ha realitzat una exposició sobre el “Nou model de funcionament de la Formació Professional”.

 

Mohedano ha comentat que aquest nou model ha començat amb el desplegament de l’Agència de Formació Professional de Catalunya, “com la força que lidera la Formació Professional des de l’administració i compartida amb els agents socials”, per establir els criteris generals i on es pacta un full de ruta. “Estem fent una bona feina, perquè es un projecte compartit d’ensenyament, treball i els agents socials amb un objectiu comú, la persona”.

 

Ha parlat també sobre l’acreditació de competències i de la seva importància, “hi ha molta gent que sap fer moltes coses, però no ho té posat en un paper”, per això aquesta baixa qualificació no és real ja que les persones tenen moltes més competències però no les tenen acreditades.

 

La llei també vol donar un major impuls a l'FP i fer-la més visible, “la imatge de la Formació Professional que hi ha a la societat no és real”. A més, ha comentat que s’hauria d’implicar molt més a les empreses.

 

A l’acte també s’ha comptat amb la participació de la Susana Díaz, Subdirectora General d’Ocupació i Territori del SOC, que ha comentat en relació amb l’Agència de Formació Professional que “tots hem de ser  més generosos, per això està molt bé l’Agència”. S’ha de compartir coneixements, “de vegades, falta aquesta generositat”.

 

Susana Diaz ha exposat també als assistents, que des del SOC s’està treballant en una nova Convocatòria per a les Agències de Col·locació i ha presentat a grans trets les característiques principals d’aquesta nova proposta. A més ha comentat que “per realitzar aquesta nova convocatòria, des del SOC volem comptar amb ACACER” i amb l’expertesa de les Agències de Col·locació.

 

Finalment Juan Carlos Barrio ha conclòs la sessió agraint l’assistència a l’acte als ponents i a les agències de col·locació assistents.

 

ACACER compta entre els seus socis amb empreses privades, centres de formació, entitats del tercer sector, administracions locals, consultories i associacions empresarials.

< Tornar


Av. Fabregada 93, 1º 3ª, Esc. D. 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona · 93.337.04.50 · E-MAIL · NOTA LEGAL · MAPA WEB · DISEÑO WEB TERRASSA