LinkedinBloggerAccés IntranetAcacer


ACACER et manté informat


ACACER defensa el model europeu de col·laboració públic/privada amb les Agències de Col·locació

ACACER defensa el model europeu de col·laboració públic/privada amb les Agències de Col·locació


14 Juny 2018

L’Associació Catalana d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació (ACACER), va celebrar el passat 13 de juny, un acte públic a la seu de Foment del Treball anomenat “Les polítiques d’ocupació a Europa i la col·laboració amb les Agències de Col·locació”, on van intervenir Angel Buxó, president d’ACACER, Juan Carlos Barrio, Vicepresident d’ACACER i Oriol Homs, expert internacional de polítiques locals, formació professional i ocupació, a més ha realitzat nombrosos estudis i publicacions nacionals i internacionals sobre qualificació, ocupació i polítiques locals. Durant l’acte, els assistents van poder conèixer de primera mà l'actual paper de les Agències de Col·locació a Europa.

 

L’acte va començar quan l’entitat va finalitzar la seva Assemblea Anual, a la que van assistir els socis de l’entitat, i on en el transcurs de la mateixa es va presentar i aprovar la memòria d’activitats de 2017, així com els comptes del 2017, el pressupost per l’any 2018, i on es van ratificar els canvis de la Junta Directiva d’ACACER.

 

L’acte va comptar amb l’assistència de representants d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació de tot l’àmbit català. 

 

El president d’ACACER, Àngel Buxó, va donar la benvinguda i Juan Carlos Barrio, Vicepresident d'ACACER, va realitzar una presentació del Grup de Treball que es va crear per tal d’estudiar la col·laboració de les agències de col·locació en altres països europeus i com seria la seva implantació al nostre país. Segons Barrio “des d’ACACER volem avançar en un model nou de col·laboració públic/privada, per això hem posat en marxa aquest grup”. Està demostrat que en altres països del nostre entorn les agències funcionen molt bé en la intermediació laboral i des d’ACACER volen que al nostre país sigui el mateix.

 

També es va comptar amb la participació d’Oriol Homs, expert en matèries d’ocupació que col·labora regularment amb el CEDEFOP (Centre Europeu per al Desenvolupament de la Formació Professional) i amb diverses universitats i organismes governamentals en varis països europeus, d’Amèrica Llatina i d’Àfrica, que va parlar de com funcionen les polítiques d’ocupació a Europa.

 

Homs va començar la seva intervenció dient amb aquesta sessió vull fer-vos entendre perquè a Europa funcionen les coses de forma diferent”. I al llarg de la seva ponència va explicar als assistents moltes de les diferències que existeixen entre el nostre país i altres països europeus. De forma general, va remarcar que “en temes d’ocupació, en altres països tenen ‘serveis’ públics forts, però que en el nostre país més que serveis s'ofereixen un ventall de programes excessiu enlloc d'atendre directament a les persones, el que tenim són ‘programes subvencionats’ i masses”. “Hem de passar de la cultura de la subvenció a la de contractació de serveis”. Va concloure remarcant les diferències amb la resta d’Europa i la necessitat de realitzar aquest canvi de cultura, per tal que la col·laboració públic/privada funcioni.

 

Per finalitzar l’acte, Àngel Buxó va manifestar  que ACACER està treballant per millorar i potenciar la col·laboració públic/privada, i es continuarà fent-ho”. També va comentar que des d’ACACER s’ha enviat un escrit al nou Conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, felicitant-lo pel seu nomenament i demanant-li una trobada per parlar sobre el paper de les Agències i la col·laboració amb l’Administració.

 

ACACER compta entre els seus socis amb empreses privades, centres de formació, entitats del tercer sector, administracions locals, consultories i associacions empresarials i empreses privades.

 

< Tornar


Av. Fabregada 93, 1º 3ª, Esc. D. 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona · 93.337.04.50 · E-MAIL · NOTA LEGAL · MAPA WEB · DISEÑO WEB TERRASSA