LinkedinBloggerAccés IntranetAcacer


ACACER et manté informat


Buxó, president d’ACACER, “no s’aprofita el coneixement i l’experiència de les agències de col·locació per insertar”

Buxó, president d’ACACER, “no s’aprofita el coneixement i l’experiència de les agències de col·locació per insertar”


13 Des 2017

L’Associació Catalana d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació (ACACER), ha celebrat l’Assemblea General Extraordinària a l’Hospitalet on ha sortit reelegida la Junta Directiva, que porta 5 anys al front de la patronal, i ha manifestat la seva voluntat de continuar amb l’actual línia de treball adreçada a defensar i representar els interessos dels seus associats i impulsar un marc adequat per al millor desenvolupament de les agències de col·locació i empreses de recol·locació.

 

A més, des de l’entitat es vol posar en valor la tasca de les agències de col·locació davant la societat i defensar, millorar i potenciar la col·laboració públic/privada. Tot creant les condicions necessàries perquè s’afavoreixi la intermediació laboral a Catalunya.

 

Gràcies als vots dels socis que han estat presents a l’acte i als vots per correu dels socis que no han pogut assistir, la Junta Directiva ha sortit reelegida per unanimitat.

 

El president d’ACACER, Àngel Buxó, ha comentat, entre altres coses, que “no s’aprofita el coneixement i l’experiència de les agències de col·locació per insertar”,per exemple s’hauria d’aprofitar aquest coneixement i experiència per poder reduir l’atur juvenil ja que, a dia d’avui, Espanya torna a tenir la taxa d’atur juvenil més alta de l’OCDE, triplicant la mitjana d’Europa. Segons Buxó, “les agències de col·locació estem capacitades per reduir aquesta taxa d’atur i l’Administració no aprofita prou el potencial que tenim”. Per això, el president ha posat en valor la tasca de les Agències de Col·locació i ha reivindicat el seu paper dins de les polítiques actives d’ocupació, tal i com demana Europa.

 

Les agències de col·locació poden ajudar molt als joves, principalment, facilitant i acompanyant al jove en la seva inserció i transició al treball. Des d’ACACER sempre s’ha pensat que la lluita contra l’atur és un problema de tots i entre tots hem de fer perquè es resolgui. “Les agències fa molts anys que realitzen la intermediació en les seves localitats”, segons Buxó, i compten amb factors importants que poden assegurar i millorar els processos d'inserció, com l'arrelament al territori, la proximitat i la confiança amb les empreses de la zona, la proximitat amb les persones desocupades del seu territori, el coneixement tant econòmic com social d'on estan ubicades, etc.

 

“Des d’ACACER sempre hem estat al costat de l’Administració per ajudar i donar idees sobre com ser més eficients i eficaços en les polítiques actives d’ocupació, i així ho volem continuar fent”.

 

ACACER compta entre els seus socis amb empreses privades, centres de formació, entitats del tercer sector, administracions locals, consultories i associacions empresarials i empreses privades.

 

COMPOSICIÓ DE LA NOVA JUNTA DIRECTIVA D’ACACER:

Centre de Formació Novatècnia – Francisco Alarcón

CESI Outplacement – Juan Carlos Barrio

Consultoria RH Àngel Buxó – Àngel Buxó

Fundació Universitària Martí l’Humà – Susana Díaz

Fundació Mercè Fontanilles – Domènec Domènech

AEBALL – Rosa Fiol

Fundació Privada Claperós – Mireia Martín

Fundació CECOT Persona i Treball – Eulàlia Martínez

Intac Vic – M. Àngels Mompín

Drecera, SCCL – Joan Muntané

< Tornar


Av. Fabregada 93, 1º 3ª, Esc. D. 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona · 93.337.04.50 · E-MAIL · NOTA LEGAL · MAPA WEB · DISEÑO WEB TERRASSA