LinkedinBloggerAccés IntranetAcacer


ACACER et manté informat


Buxó, president d’ACACER, afirma que “les Agències de Col·locació són les que intermedien en el mercat de treball”

Buxó, president d’ACACER, afirma que “les Agències de Col·locació són les que intermedien en el mercat de treball”


05 Maig 2016

 

Ahir al matí, desprès de la seva 4a Assemblea Anual, a l’Acte Públic celebrat amb el títol “Orígens, situació actual i perspectives de futur de les Agències de Col·locació”

 

Buxó, president d’ACACER, afirma que “les Agències de Col·locació són les que intermedien en el mercat de treball” 

 

A l’acte també va intervenir Francesc Castellana, qui en relació a la col·laboració públic-privada per la intermediació laboral opina que “no s’ha d’eliminar ni la tasca pública ni la privada, sinó que ambdues han de conviure”.

 

Dijous 5 de maig de 2016 - Ahirl’Associació Catalana d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació (ACACER), va celebrar un acte públic a la seu de Foment del Treball anomenat “Origen, situació actual i perspectives de futur de les Agències de Col·locació", on van intervenir Angel Buxó, president d’ACACER, i Francesc Castellana, president de la Fundació Utopia i Exdirector del Servei d’Ocupació de Catalunya, un expert en polítiques de treball i desenvolupament local.

 

L’acte públic va començar al finalitzar la 4a Assemblea Anual a la que van assistir els socis de l’entitat, i en el transcurs de la mateixa es va presentar i aprovar la memòria d’activitats de 2015, així com els comptes del 2015 i el pressupost per l’any 2016.

 

Va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones, representants d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació, de tot l’àmbit català. 

 

El president d’ACACER, Àngel Buxó, va donar la benvinguda a l’acte i va posar en valor la tasca que estan realitzant les Agències de Col·locació, “les Agències de Col·locació són les que intermedien en el mercat de treball, ja que és el seu treball diari”, a més va destacar que “aquestes Agències ara acreditades, ja treballàvem abans de l’acreditació i érem expertes en el tema”. Al desembre de 2010 va sortir publicat el primer decret llei en el qual es regulava el marc de les Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació, i les entitats o empreses que durant tota la seva trajectòria professional s'havien dedicat a l'assessorament, orientació, formació, intermediació i inserció de persones aturades, es van veure forçades en virtut del Decret del 2010 a acreditar-se com Agències de Col·locació i/o Empreses de Recol·locació per poder continuar desenvolupant la tasca que ja venien realitzant.

 

Francesc Castellana, va realitzar una explicació dels orígens i del desenvolupament de les Agències, perquè va participar en el seu naixement al 2010.  Castellana aposta per un equilibri entre les tasques públiques i les privades, “s’ha de buscar l’equilibri i que tothom recuperi el seu lloc”.

 

Allò que és públic no pot  seguir negant el que és privat i ni el privat al que és públic”, segons Castellana, “no s’ha d’eliminar ni la tasca pública ni la privada, sinó que ambdues han de conviure”. S’ha d’organitzar, entre tots, una cadena de valor i aportar valor afegit i sinó, no col·laborar.

 

ACACER ha manifestat moltes vegades que la col·laboració amb l’Administració, no és una “privatització del servei”.  Segons l’entitat, ”la nostra voluntat és la de col·laborar amb l’Administració, en benefici de les persones que es troben en situació d’atur, i seguir realitzant el nostre treball que portem anys realitzant”.

 

ACACER compta entre els seus socis amb empreses privades, centres de formació, entitats del tercer sector, administracions locals, consultories i associacions empresarials, ETT’s i empreses privades.

 

Per a més informació contactar amb: comunicacio@acacer.com o 93 337 04 50

 

< Tornar


Av. Fabregada 93, 1º 3ª, Esc. D. 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona · 93.337.04.50 · E-MAIL · NOTA LEGAL · MAPA WEB · DISEÑO WEB TERRASSA