LinkedinBloggerAccés IntranetAcacer


ACACER et manté informat


ACACER, “la lluita contra l’atur és un problema de tots”

ACACER, “la lluita contra l’atur és un problema de tots”


09 Set 2015

ACACER valora molt positivament algunes de les idees exposades durant la jornada informativa organitzada pel SOC sobre la Garantia Juvenil:

 

  • Carme Duch, Directora del SOC, “volem la col·laboració de totes les entitats d’una forma totalment activa, opinant i ajudant a decidir”

 

  • Oriol Homs, sociòleg i expert, “el programa de la Garantia Juvenil no és un programa per a seguir realitzant el mateix que s’ha fet fins al moment“, és necessari millorar.

 

Barcelona, 9 de setembre de 2015 – Ahir, es va celebrar a l’Auditori de l’ONCE a Barcelona, una jornada informativa del Servei d’Ocupació de Catalunya per donar a conèixer la Cartera de Serveis de la Garantia Juvenil, amb l’objectiu d’informar a les entitats que formen part la xarxa que treballa amb aquest col·lectiu, com les agències de col·locació, el pla d'actuació per al 2015, i més concretament, les convocatòries i els serveis que es desplegaran en el marc d’aquest pla d’actuació i els beneficiaris de la qual seran els joves que es troben en situació d’atur.

 

A Catalunya la taxa d’atur juvenil s’eleva fins el 45,7% i existeixen quasi més de 200 mil joves que en la actualitat no es troben ni ocupats ni realitzen ningú tipus de formació, i són aquest joves el que podran gaudir del programes de la Garantia Juvenil.

 

Segons Carme Duch, Directora del SOC, que va realitzar la presentació de la jornada, és necessària “la col·laboració de totes les entitats d’una forma totalment activa, opinant i ajudant a decidir ” per tal de fer front a la gran problemàtica que s’està patint tant a Catalunya com a nivell europeu, que és l’atur juvenil. ACACER recolza aquestes paraules de Duch, ja que la seva voluntat sempre ha estat la de col·laborar amb l’Administració amb benefici per les persones que es troben en situació d’atur. Segons el seu president, Àngel Buxó, “és bo trobar complicitats amb tots els agents que realitzen alguna tasca en aquest tema i sumar peraconseguir l'objectiu, reduir la taxa d’atur”.

 

Oriol Homs, Sociòleg expert en Polítiques Educatives i de Mercat de Treball, que va exposar a la jornada la Cartera de Serveis de la Garantia Juvenil, va destacar que “aquest programa no és un programa per a seguir realitzant el mateix que s’ha fet fins al moment, sinó que és un intent d’afrontar aquest problema d’atur juvenil, i a més que és té que afrontar amb una visió global”. Des d’ACACER, es valora molt positivament aquest canvi de visió ja que es poden millorar el processos i els resultats evitant repetir sempre el mateix.

 

Les agències de col·locació poden ajudar molt als joves del programa de la Garantia Juvenil, principalment, facilitant i acompanyant al jove en la seva inserció i transició al treball. Dins dels Serveis exposats a la jornada del Programa d’Ocupació Juvenil a Catalunya, les agències de col·locació poden facilitar el desenvolupament de practiques professionalitzadores, recolzant tant a les empreses com als joves.

 

També, en l’àmbit de l’orientació per a l’ocupació, les agències estan especialitzades i tenen implantats al territori espais de recerca de feina, ja que per a moltes d’elles, principalment les agències especialitzades en la recol·locació de treballadors,  aquests espais són una de les seves especialitats, amb uns bons resultats d’èxit.

 

Felip Puig, Conseller d’Empresa i Ocupació, que va tancar la jornada, primer de tot va donar les gràcies a totes les entitats que treballen per reduir la taxa d’atur. I, en relació al programa de Garantia Juvenil, Puig va recalcar que, “és un programa molt ambiciós”.

 

A més, va indicar també que el col·lectiu de joves no es l’únic que els preocupa, també els majors de 45 anys i va avançar que hi haurà un programa destinat concretament per aquest col·lectiu, que es diu “Grans Actius”.

 

Segons ACACER “la lluita contra l’atur és un problema de tots i entre tots hem de fer perquè es resolgui”. Des de l’entitat es precisa que les Agències contribueixen a l’ocupació, al incorporar els perfils més adients amb les posicions que requereix el mercat laboral, conjuntament amb les empreses que són les que veritablement creen llocs de treball i riquesa. Encara que la creació jurídica de les Agències és recent, fa molts anys que realitzen la intermediació, de forma efectiva i eficient, en les seves localitats.

Cal recordar que ACACER representa a les agències de col·locació acreditades a Catalunya, i entre els seus socis hi ha serveis locals d'ocupació, així com enitats del tercer sector, associacions empresarials, gremis, centres de formació i consultories.

Per a més informació contactar amb: comunicacio@acacer.com

< Tornar


Av. Fabregada 93, 1º 3ª, Esc. D. 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona · 93.337.04.50 · E-MAIL · NOTA LEGAL · MAPA WEB · DISEÑO WEB TERRASSA