LinkedinBloggerAccés IntranetAcacer


ACACER et manté informat


ACACER aplaudeix que la llei del SOC inclogui en la intermediació laboral a les Agències de Col·locació

ACACER aplaudeix que la llei del SOC inclogui en la intermediació laboral a les Agències de Col·locació


19 Juny 2015

 

El Govern va aprovar el projecte de llei del Sistema d'Ocupació i del Servei d'Ocupació de Catalunya, que pretén adaptar el sistema d’ocupació d’acord amb les recomanacions europees, agafant com a trets definitoris la concertació entre tots els actors i una governança pública reforçada.

 

ACACER aplaudeix que la llei inclogui en la intermediació laboral a les Agències de Col·locació degudament autoritzades. Per l’entitat el més importat en temes d’inserció no és qui la realitza sinó que és realitzi i que és faci d’una forma eficaç i eficient.  ACACER creu que en un tema tan important com aquest, ésbo trobar complicitatsambtotselsagents querealitzenalgunatascaisumar peraconseguir l'objectiu, reduir la taxa d’atur.

 

Encara que, l’entitat es contrària a que, per llei, es limitin els col·lectius amb els que les Agències de Col·locació podran treballar, ja que segons el Projecte de Llei s’assenyala que "de forma addicional i per atendre els col·lectius amb més dificultat, el SOC pot utilitzar també a les agències de col·locació legalment autoritzades".

 

El passat 9 de febrer, el president d’ACACER, Àngel Buxó, va comparèixer al Parlament de Catalunya per defensar la gran tasca d'inserció que estan realitzant les Agències de Col·locació i va traslladar a la Comissió d'Empresa i Ocupació, entre d’altres aspectes, aquesta limitació amb els col·lectius a treballar.

 

ACACER vol remarcar novament que la col·laboració amb l’Administració, no és una “privatització del servei”. Segons el seu president “la nostra voluntat és la de col·laborar amb l’Administració, amb benefici per les persones que es troben en situació d’ atur”. Cal recordar també que ACACER representa a les agències de col·locació acreditades a Catalunya, i entre els seus socis hi han serveis locals d’ocupació, així com  entitats del tercer sector, associacions empresarials, gremis, centres de formació i consultories.

 

Segons ACACER “la lluita contra l’atur és un problema de tots i entre tots hem de fer perquè es resolgui”. Des de l’entitat es precisa que les Agències contribueixen a l’ocupació, al incorporar els perfils més adients amb les posicions que requereix el mercat laboral, conjuntament amb les empreses que són les que veritablement creen llocs de treball i riquesa. Encara que la creació jurídica de les Agències és recent, fa molts anys que realitzen la intermediació en les seves localitats, i compten amb factors importants que poden assegurar i millorar els processos d'inserció, com l'arrelament al territori, la proximitat i la confiança amb les empreses de la zona, la proximitat amb les persones desocupades del seu territori, el coneixement tant econòmic com social d'on estan ubicades, etc.

 

 

< Tornar


Av. Fabregada 93, 1º 3ª, Esc. D. 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona · 93.337.04.50 · E-MAIL · NOTA LEGAL · MAPA WEB · DISEÑO WEB TERRASSA