LinkedinBloggerAccés IntranetAcacer


ACACER et manté informat


ACACER conclou en la 3a Assemblea Anual que cal treballar en un model de col·laboració eficient amb les agències de col·locació

ACACER conclou en la 3a Assemblea Anual que cal treballar en un model de col·laboració eficient amb les agències de col·locació


05 Maig 2015

Avui dimarts 5 de maig, l’Associació Catalana d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació ha celebrat un acte públic a la seu de Foment del Treball anomenat “L’Ocupació i les Agències de Col·locació: Present i Futur”, on han intervingut Jose Jaime Lopez Cossio, Soci-Director de Laudantis i expert en el disseny, gestió i avaluació de polítiques i serveis d'ocupació i formació, i Olga Campmany, Directora del Servei d’Ocupació de Catalunya.

 

L’acte ha començat després de que l’entitat ha finalitzat la seva 3a Assemblea Anual a la que han participat els socis de l’entitat, i s’ha presentat i aprovat la memòria d’activitats de 2014, s’han aprovat els comptes del 2014 així com el pressupost per l’any 2015, a més s’han ratificat els nous càrrecs dels Òrgans de Govern d’ACACER.

 

Després, l’acte públic ha comptat amb l’assistència de més de 40 persones, representants d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació, de tot l’àmbit català. Han vingut agències de les quatre comunitats autònomes.

 

El President d’ACACER, Àngel Buxó, ha donat la benvinguda a l’acte.  Jose Jaime Lopez Cossio, ha sigut el primer en participar amb una ponència titulada “La reforma necessària de la cooperació per l’ocupació", i ha aclarit de forma molt explícita, la col·laboració per part de l’Administració amb les Agències de Col·locació, tant a nivell europeu com estatal.  Segons López Cossío a nivell estatal, “des de l’inici sempre s’ha evitat parlar de col·laboració pública / privada, que no s’ha portat a terme” i ha opinat que el Govern Central va començar a parlar d’aquesta col·laboració amb  les Agències l’any 2010 per imposició de la Unió Europea, com a una de les reformes recomanades.

 

López Cossío, aposta per la col·laboració amb entitats, però perquè aquesta sigui un èxit primer es tindria que realitzar una reforma legal, despès s’hauria de realitzar un mercat de serveis, i delimitar els àmbits d’actuació dels serveis públics i privats. “A partir d’aquí tindríem un bon marc de cooperació”.Avui  en dia s’ha de fer un exercici d’honestidat intel·lectual, seure’ns i mirar on estem per poder actuar”, ha conclòs.

 

Ha finalitzat l’acte Olga Campmany, Directora del Servei d’Ocupació de Catalunya, que ha felicitat a López Cossió per la seva exposició, “és un referent en l’àmbit de l’ocupació i ens ha donat una visió molt acurada”.

 

Campmany ha donat les xifres per aquest any en polítiques actives i Catalunya tindrà més pressupost de la Conferència Sectorial, de 180 milions d’euros al 2014 aquest any seran 211 milions d’euros. “Aquest increment es deu als bons resultats obtinguts en polítiques actives”. Entre aquestes xifres i les del Fons Social Europeu, Catalunya comptarà amb un total de 320 milions d’euros per polítiques d’ocupació. Concretament per les Agències de Col·locació aquest 2015 hi haurà una dotació de 9 milions d’euros enfront als 3 de l’any 2014. Campmany també ha remarcat que aquest any es vol donar resposta també al col·lectiu de majors de 45 anys i s’apostarà per els projectes integrals.

 

Segons Campmany,  des de l’Administració “hi ha voluntat de col·laboració”. Ha afirmat que des del SOC col·laboren amb Agències públiques, com Ajuntaments, i també amb les privades.

 

Cal destacar que ACACER compta entre els seus socis amb empreses privades, centres de formació, entitats del tercer sector, administracions locals, consultories i associacions empresarials, i no només ETT’s o empreses privades.

 

Per a més informació contactar amb: comunicacio@acacer.com

 

 

Impactes de l'acte“L’Ocupació i les Agències de Col·locació: Present i Futur”:

 

http://www.viaempresa.cat/ca/notices/2015/05/-sentim-que-som-els-dolents-de-la-pel-licula-12493.php

http://www.acn.cat/acn/787846/Noticia/text/Noticia.html 

 

http://www.equiposytalento.com/noticias/2015/05/06/acacer-concluye-que-hay-que-trabajar-en-un-modelo-de-colaboracion-eficiente-con-las-agencias-de-colocacion

http://www.directe.cat/acn/674924/les-agencies-de-collocacio-denuncien-la-nacionalitzacio-dels-serveis-d-ocupacio-i-reclamen

https://es-es.facebook.com/Catalunyaempresarial/posts/813133412106965

 

< Tornar


Av. Fabregada 93, 1º 3ª, Esc. D. 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona · 93.337.04.50 · E-MAIL · NOTA LEGAL · MAPA WEB · DISEÑO WEB TERRASSA