LinkedinBloggerAccés IntranetAcacer


ACACER et manté informat


La col·laboració amb l’Administració per part de les Agències, no és una “privatització del servei”

La col·laboració amb l’Administració per part de les Agències, no és una “privatització del servei”


10 Febr 2015

 

Àngel Buxó, president d’ACACER, va comparèixer ahir al Parlament de Catalunya per defensar la gran tasca d'inserció que estan realitzant les Agències de Col·locació amb motiu del tràmit parlamentari de la nova llei del SOC


ACACER representa les agències de col·locació acreditades a Catalunya, i entre els seus socis hi ha majoritàriament entitats del tercer sector, serveis locals d’ocupació, associacions empresarials, gremis, centres de formació i consultories

 

 

Ahir, Àngel Buxó, president d’ACACER, va comparèixer ahir al Parlament de Catalunya per parlar del Projecte de Llei d'ordenació del sistema d'ocupació i del Servei d'Ocupació de Catalunya davant de la Comissió d'Empresa i Ocupació.

 

El Projecte de Llei vol implicar totes les administracions i els agents socials i territorials per millorar, optimitzar i coordinar les polítiques de creació d'ocupació i lluita contra l'atur. El text potencia l'atenció personalitzada, territorialitza les actuacions i ordena el sistema d'ocupació de Catalunya que, sota el paraigua del SOC, ha de contribuir al ple desenvolupament del dret a l’ocupació, estable i de qualitat, i afavorir la cohesió social i territorial.

 

Entre d’altres aspectes, Buxó va destacar en la seva exposició que ACACER, l’Associació Catalana d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació, és contrària a que, per llei, es limitin els col·lectius amb els que les Agències de Col·locació poden treballar, ja que segons el Projecte de Llei, les Agències que col·laborin amb l’Administració solament podran treballar amb perfils de difícil inserció.

 

A més, també va destacar que des d’ACACER es vol acompanyar a la persona aturada d’inici a fi, és a dir des del moment en que es queda sense feina fins que entra de nou al mercat de treball, i emprant un procediment integral que inclogui els diferents elements clau del procés per una inserció efectiva (orientació, formació, prospecció, etc.).

 

ACACER va enviar ahir als grups parlamentaries aquestes dues esmenes concretes i manifesta estar d’acord amb la resta del text del Projecte de Llei.

 

A la sessió, Buxó, també va donat resposta a tots els dubtes dels aspectes essencials de la futura Llei del  SOC.

 

Per això, ACACER vol manifestar que la col·laboració amb l’Administració, no és una “privatització del servei”.  Segons l’entitat, ”la nostra voluntat és la de col·laborar amb l’Administració, en benefici de les persones que es troben en situació d’atur”.

 

Segons ACACER “la lluita contra l’atur és un problema de tots i entre tots hem de fer perquè es resolgui”. Des de l’entitat es fa incís a que les agències contribueixen a l’ocupació, a l’incorporar els perfils més adients amb les posicions que requereix el mercat laboral, conjuntament amb les empreses que són les que veritablement creen llocs de treball i riquesa.

 

Cal recordar que ACACER està formada per entitats i empreses lliurement associades i que entre els seus associats es troben empreses privades, centres de formació, entitats del tercer sector, administracions locals, ETT, consultories i associacions empresarials. Són Agències acreditades i majoritàriament són entitats petites però porten molts anys realitzant la intermediació en les seves localitats, i compten amb factors importants que poden assegurar i millorar els processos d'inserció, com l'arrelament al territori, la proximitat i la confiança amb les empreses de la zona, la proximitat amb les persones desocupades del seu territori, el coneixement tant econòmic com social d'on estan ubicades, etc. 

 

Mes informació: 

VÍDEO PARLAMENT – 1a Part

VIDEO PARLAMENT – 2a Part

 

 
www.parlament.cat/web/canal-parlament/sequencia/videos/index.html?p_cp1=7332523&p_cp3=7332905

< Tornar


Av. Fabregada 93, 1º 3ª, Esc. D. 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona · 93.337.04.50 · E-MAIL · NOTA LEGAL · MAPA WEB · DISEÑO WEB TERRASSA