LinkedinBloggerAccés IntranetAcacer


ACACER et manté informat


ACACER demana al Govern Central mesures per a tot el col·lectiu juvenil

ACACER demana al Govern Central mesures per a tot el col·lectiu juvenil


04 Jul 2013

“Les mesures per reduir l’atur juvenil proposades per Mariano Rajoy fomentaran l'exclusió al mercat laboral dels joves menys preparats”.

  

El president del Govern Central, Mariano Rajoy, ha confirmat que dedicarà els 1.900 milions, dels fons europeus que li corresponen a Espanya per combatre l’atur juvenil, a bonificar els contractes juvenils per afavorir la contractació d’aquest col·lectiu. Amb això, el Govern Central podrà rebaixar les xifres d’atur juvenil, però es deixarà de banda als joves menys preparats.

 

L’Associació Catalana d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació (ACACER) recolza aquestes mesures comunicades ahir pel president del Govern Central, però demana anar més enllà en aquest tema.

 

Actualment, més de un 50% dels joves a l’atur no tenen cap tipus de formació profesionalitzadora, ni tenen clar cap a on han d’enfocar el seu futur professional, ni tenen l’ajuda per ser orientats  i assessorats en la seva trajectòria professional. Afavorir la contractació dels joves, és una bona mesura per reduir l’atur d’aquest col·lectiu, però sense oblidar-se que aquesta mesura ens portarà a l'exclusió al mercat laboral dels joves que actualment no estiguin preparats.

 

Les empreses, sense cap dubte, contractarà prioritàriament a aquells joves que estiguin més ben preparats professionalment, amb un nivell formatiu alt i amb unes bones competències professionals, descartant a aquells joves sense formació especialitzada i amb menys habilitats i eines per trobar feina.

 

ACACER vol que tot el col·lectiu de joves tingui les mateixes oportunitats, per això demanem:

 

- Accelerar el Reglament dels Certificats de Professionalitat, per tal de que el contracte de formació pugui gaudir d’aquesta especialitat formativa. El Reial Decret 189/2013 va ser publicat el 21 de març d’enguany, i encara no hi ha Reglament.

 

- Que l’actual contracte de Formació no estigui exclusivament pensat per les grans empreses. Volem que les pimes, i en especial les petites empreses, puguin no veure un fre normatiu en l’aplicació pràctica de la feina a realitzar pel jove contractat en aquesta modalitat.

 

- Que les bonificacions no siguin les mateixes per un contracte en pràctiques, de joves amb estudis, que en un contracte de formació, de joves sense estudis. I, que realment siguin per creació de nous llocs de treball.

 

- Que es posin en marxa polítiques actives d’orientació i formació, pel gran col·lectiu de joves que tenen mancances en aquest àmbits i per tant més possibilitats d’exclusió al mercat laboral.

 

Des d’ACACER creiem que no es pot tractar a tots els joves per igual, necessitem també ajudar als que més ho necessiten, per això demanem polítiques actives per a tots el joves.

 

< Tornar


Av. Fabregada 93, 1º 3ª, Esc. D. 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona · 93.337.04.50 · E-MAIL · NOTA LEGAL · MAPA WEB · DISEÑO WEB TERRASSA