LinkedinBloggerAccés IntranetAcacer


ACACER et manté informat


ACACER recolza a Puig en un model de col·laboració amb Agències de Col·locació que no valori només el tamany d'aquestes

ACACER recolza a Puig en un model de col·laboració amb Agències de Col·locació que no valori només el tamany d'aquestes


09 Maig 2013

L’Associació Catalana d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació demana al Conseller ser escoltada per tal de poder coordinar eficaçment les tasques d'inserció laboral

 

L’Associació Catalana d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació, ACACER, està d’acord amb el nou plantejament que ahir en seu Parlamentària va fer el Sr. Felip Puig, Conseller d’Empresa i Ocupació, on va manifestar d’entre altres coses que el “Govern no aplicarà de moment el model estatal d’Agències de Col·locació, perquè aquest model comporta la col·laboració només amb grans operadors”. També li demanem que impulsi en breu la col·laboració amb les Agències de Col·locació, per fer front a l’atur.

 

ACACER es contrària al model que des de el Govern Central s'està parlant. Volen col·laborar només amb entitats amb un gran volum de facturació i presents en tot el territori nacional, però que no tenen la proximitat sectorial i territorial d’altres entitats.

 

A Espanya i especialment a Catalunya, existeixen moltes Agències acreditades que són entitats petites però que porten molts anys realitzant la intermediació en les seves localitats, i compten amb factors importants que poden assegurar i millorar els processos d'inserció, com l'arrelament al territori, la proximitat i la confiança amb les empreses de la zona, la proximitat amb les persones desocupades del seu territori, el coneixement tant econòmic com social d'on estan ubicades, etc. Factors aquests que no els tenen altres entitats més grans que estan presents a tot el territori nacional, amb les quals vol col·laborar el Govern Central.

 

És per això que ACACER opina que la col·laboració ha d'estar oberta a totes les entitats acreditades, i lamentem que des del Govern Central no s’hagi estat més sensible en aquest tema.

 

D’altra banda ACACER demana al Conseller Puig ésser escoltats quan comenci a fer l’ordenació de les Agències de Col·locació. Segons Puig “el Govern ordenarà bé les agències de col·locació amb la voluntat de millorar l’ocupabilitat de totes les persones sense feina per evitar que les grans empreses es dediquin només a les persones de més fàcil inserció”.

 

Hem de recordar que la gran majoria d’insercions en el món laboral es realitzen fora de les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya i que les realitzen operadors molt diversos, que estan agrupats en un 65% a ACACER.

< Tornar


Av. Fabregada 93, 1º 3ª, Esc. D. 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona · 93.337.04.50 · E-MAIL · NOTA LEGAL · MAPA WEB · DISEÑO WEB TERRASSA