LinkedinBloggerAccés IntranetAcacer


ACACER et manté informat


ACACER celebra la primera Assemblea General i l'acte anomenat 'El Futur de les Agències de Col·locació'

ACACER celebra la primera Assemblea General i l'acte anomenat 'El Futur de les Agències de Col·locació'


12 Març 2013

Dimarts 12 de març a l’auditori del Vapor Llonch, a Sabadell, s’ha celebrat la primera Assemblea General d’ACACER, l’Associació Catalana d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació, i a continuació, s’ha presentat públicament l’entitat, en un acte que ha comptat amb la participació d’Àngel Buxó, President d’ACACER, Fernando De Salas, President d’ANEPRE, i Ramón Bonastre, Secretari General d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

 

A l’Assemblea hi han assistit 38 socis, membres i adherits a l’entitat, i s’ha presentat la memòria d’activitats, s’han aprovat els comptes del 2012 així com el pressupost per l’any 2013, s’han exposat les línies estratègiques d’actuació d’ACACER pel 2013 i s’ha ratificat la Junta Directiva actual, amb la incorporació d’un nou membre.

 

L’acte de presentació d’ACACER, sota el nom “El futur de les Agències de col·locació”, ha comptat amb l’assistència de més de cent persones, representants d’Agències de Col·locació i Empreses de Recol·locació de tot l’àmbit català.

 

Fernando De Salas, President d’ANEPRE, l’Asociación Nacional de Empresas de Recolocación y Empleo, amb gran experiència en els serveis de recol·locació, ha exposat la situació del marc insostenible que envolta a les agències de col·locació, que pateixen greus dificultats per seguir endavant amb les seves tasques degut a la manca d’ajudes i la degradació en que es troba el procés d’intermediació; apostant per un canvi que fomenti la col·laboració entre totes les agències “grans, mitjanes i petites, inclús les ETT” per que tinguin les mateixes possibilitats d’oferir serveis de qualitat.

 

El President d’ACACER, Àngel Buxó, ha explicat el marc actual en què es troben les Agències de Col·locació Catalanes,  i el motiu de la  creació d’ACACER,  “arribar a ser forts davant nous reptes” i que “l’Administració reconegui a ACACER com únic  interlocutor de tot el territori català”. ACACER demana a l’administració ajudes per tal de poder seguir exercint la funció intermediadora que s’espera de les agències, i que aquestes estan realitzant sense cap compensació, i amb la dificultat afegida d’haver de fer front als requisits tècnics exigits per la normativa.

 

Ha finalitzat l’acte Ramón Bonastre, que ha catalogat la situació econòmica i les xifres d’ocupació com a insostenibles. El Secretari General d’Ocupació i Relacions Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha donat molta importància a la col·laboració públic-privada en la intermediació, on creu necessària la participació de les entitats privades i especialment les del tercer sector. A més a més,  ha suggerit  que s’haurien de copiar els models europeus (Alemanya / Anglaterra) per a aconseguir resultats eficients.

Bonastre ha comentat que ara mateix tots els demandants d’ocupació són col·lectius prioritaris, encara que els recursos seran escassos. De cara a l’estiu el SOC té previst fer públic un registre propi d’agències de col·locació catalanes, amb el qual es podrà regular el sector; i fer inspeccions a aquelles empreses que facin activitats d’intermediació i no estiguin acreditades.  

 

En torn de precs i preguntes, Bonastre ha afirmat que el SOC flexibilitzarà els criteris d’accessibilitat que actualment estan vigents a la normativa, ja que són moltes les agències que s’han vist afectades per aquest requisits.

 

Més informació: comunicacio@acacer.com

< Tornar


Av. Fabregada 93, 1º 3ª, Esc. D. 08901 L'Hospitalet de Llobregat, Barcelona · 93.337.04.50 · E-MAIL · NOTA LEGAL · MAPA WEB · DISEÑO WEB TERRASSA